Recepten
alle recepten

Aardbeien panna cotta (vegan optie)

Bereiding en ingrediënten

  • Pannacotta (10-15 pax):
  • 1 laardbeienfruitpuree
  • 500 ml(plantaardige)slagroom
  • 2 stlemongrass
  • 2 stlimoen zest en sap
  • 100 gsuiker
  • 120 gmaizena
  • Schuim:
  • 50 ml(plantaardige) slagroom
  • 250 mllimoensap
  • 250 mlvlierbloesemsiroop
  • Garnituur
  • 1 bolvanille roomijs
  • salad pea/munt voor bovenop

Bereidingswijze

  1. Breng de fruitpuree langzaam aan de kook in een ruime pan en voeg de suiker, room, lemongrass en limoen toe.
  2. Laat dit even een paar minuten koken, zeef daarna de lemongrass eruit en breng het vocht weer aan de kook.
  3. Los de maizena op in een klein kommetje met een beetje water totdat je een dikke pap krijgt.
  4. Voeg het maizenapap toe aan het geheel en roer dit goed door terwijl je het zachtjes laat garen.
  5. Stort de aardbeien panna cotta in glas of in een vorm. Bedek het met een stukje slagersfolie en laat het afkoelen voor minstens 4 uurtjes.
  6. Meng voor de schuim alle ingrediënten samen en giet het in een slagroomspuit, draai er 1 gaspatroon op.
  7. Snijd de granaatappel in vier stukken en haal de pitten eruit. Bewaar die goed. Snijd de basilicum bladeren zo fijn mogelijk.
  8. Bouw het dessert zoals in bovenstaande video. 
Chefs tip

Vervang het roomijs met sorbetijs en je hebt een vegan dessert!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen