Recepten
alle recepten

Ansjovis met cherrytomaten en rozijn-kappertjespuree

Bereiding en ingrediënten

  • 100 grozijnen
  • 100 gkappertjes
  • 100 mlwitte wijn
  • 2 stpistoletjes
  • 5 stcherrytomaten
  • 1 bosplatte peterselie
  • 1 pakgemarineerde ansjovisfilets
  • 4 stknoflooktenen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de plakjes pistolet goubruin af.
  2. Prik de knoflookteen met een vork en rasp de knoflookteen over de toastjes zodat de knoflooksmaak er lekker in trekt.
  3. Kook de rozijnen, kappertjes en witte wijn samen tot bijna alle vocht verdampt is. Pureer vervolgens in de blender glad.
  4. Smeer de toastjes in met de kappertjes-rozijnenpuree. Beleg het toastje vervolgens met gemarineerde ansjovis, cherrytomaat en platte peterselie.
Chefs tip

Maak gebruik van kant-en-klaar gemarineerde ansjovis. Superlekker en je bespaart tijd in de keuken. 

Serveertip

Serveer op een borrelplank of als amuse. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen