terug naar overzicht

Chefs Inspiration Events - Wine tasting

Chefs Inspiration werd 2 oktober het proeflokaal voor wijnprofessionals. Een tasting waar Bjørn Scholten, onze registervinoloog, maar liefst 157 met zorg geselecteerde wijnen presenteerde. Dé wijnen voor jouw wijnkaart van dit najaar.

Iedere slok vertelde een uniek verhaal met eigen smaken en geuren. Een speciaal ontwikkelde proefvolgorde leidde je door verschillende smaakprofielen, druivenrassen en wijngebieden. Van feestelijk sprankelend, tot fris wit, en van vol rood met truffel tot port in combinatie met kaas.

Wil jij aansluiten bij de aankomende proeverij in het voorjaar van 2024? Houd onze socials in de gaten!

Gepassioneerde wijnmakers
Twee gepassioneerde wijnboeren vertelden vol trots over de wijnen direct van het domein. Markus Kauer – 14e generatie aan het roer van wijnhuis Gebrüder Kauer – liet wijnliefhebbers genieten van zijn kristalheldere wijnen met veel minerale impressies. In het wijngebied Nahe, tussen Rheingau en Rheinhessen, produceert het wijnhuis Gebrüder Kauer al ruim 300 jaar witte wijnen.

Dorina Lindemann

Dorina Lindemann is afgereisd vanuit het Portugese wijngebied Alentejo, ten oosten van Lissabon, waar zij karakteristieke wijnen produceert. Het moderne wijnhuis is een écht familiebedrijf. Samen met haar dochters runt Dorina het wijnhuis met in totaal ca. 75 hectare aan wijnstokken. Het geheim van de kwaliteit wordt grotendeels bepaald door de oude druivenrassen en de unieke weerconditie. Onze relaties hebben deze kwaliteit mogen proeven. Daarnaast organiseerde Dorina een workshop waarin ze haar kennis over Portugese wijnen deelde.

Ron Andes

Italiaanse wijnen
Ron Andes, de allereerste Nederlander die benoemd werd tot Magister Vini, deelde zijn passie, liefde en kennis van mooie Italiaanse wijnen tijdens twee masterclasses.

In de eerste masterclass werden we meegenomen naar de schilderachtige regio in het noorden van Italië, Valpolicella. De regio staat bekend om zijn toegankelijke wijnen, maar biedt ook krachtige en intense wijnen. Het bijzondere wijnhuis Monte Santoccio stond in het middelpunt.

In de tweede masterclass nam Ron ons mee naar misschien wel de bekendste wijnregio van Italië, Toscane. Bekend van de Chianti, Montalcino en Montepulciano. De wijnhuizen Badia di Morrona en San Filippo stonden in de spotlight.

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen