Recepten
alle recepten

Fazantfilet

Bereiding en ingrediënten

  • 2 stappel (soort naar wens)shop
  • 120 groombotershop
  • 10 gfive spices specerijenshop
  • 0,5 stvanille stokjeshop
  • 4 stfazantfiletshop
  • 2 stwitlofshop
  • 200 gcantharellenshop
  • 180 mljus naar keuze

Bereiding

  1. Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de appel vervolgens in dunne plakken.
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg de appelplakjes hier aan toe en laat ze garen op laag vuur.
  3. Voeg de five spices specerijen en de inhoud van de halve vanilleboon toe en laat dit zachtjes garen totdat de appel boterzacht is.
  4. Maal vervolgens de appelcompote fijn in een blender of dien de appelcompote direct op met de grovere stukken er nog in.
  5. Snijd de witlof doormidden en bak het in een koekenpan met een beetje olie totdat het mooi goudbruin is. Gaar vervolgens verder in de oven voor 4 minuten op 180 graden.
  6. Snijd de steeltjes van de cantharellen af en bak ze gaar in een steelpannetje met olie en boter.
  7. Snijd de pees uit de haas van de fazantfilet en zorg ervoor dat je een mooie, strakke filet krijgt.
  8. Bak de fazantfilet op de huidzijde totdat de huid krokant gebakken is en bak het dan vervolgens nog kort op de ander zijde.
  9. Gaar de filet verder in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 3 tot 4 minuten (let op: hoe langer je de filet bakt in de pan, hoe korter hij in de oven moet).
  10. Serveer het gerecht door de paddenstoelen op de witlof en de appelcompote te dresseren met de fazantfilet ernaast. Schenk de jus naar keuze over het gerecht en eet smakelijk!
Chefs tip

Als je het wildseizoen in gaat kan fazant bijna niet missen op de menukaart. In combinatie met de five spices specerijen in de appelcompote en de licht bittere smaak van de witlof komt de smaak van dit mooie wildgevogelte goed naar voren.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen