Recepten
alle recepten

Gefrituurde asperges met kippenleversaus en eetbare bloem

asperges met kippenleversaus

Bereiding en ingrediënten

  • 12 staspergesshop
  • 2 stvleestomaatshop
  • 8 stcasinobrood (zonder korst)shop
  • 100 gParmezaanse kaas (geraspt)shop
  • 0,25 stbos peterselieshop
  • viooltjes
  • paneer (eigeel/bloem)
  • Kippenleversaus
  • 350 gkippenlevershop
  • 1 stsjalotshop
  • 2 stknoflookteenshop
  • 160 gkookroomshop
  • 150 geigeelshop
  • 20 gzoutshop
  • 1 tlappelstroopshop
  • 5 gkleurzout
  • 290 groombotershop
  • 75 mlmadeirashop
  • 300 mlgebonden kalfsjusshop

1. Start met de saus. Snijd de sjalot en knoflook fijn, stoof gaar in boter. Blus af met madeira en laat dit even doorkoken.
2. Doe het geheel in een thermoblender en voeg de rest van de (saus) ingrediënten toe (behalve de roomboter). Draai fijn en gaar het daarna in de thermomix op 80 °C voor 20 minuten.
3. Zodra je een dikke massa heb, voeg je beetje bij beetje roomboter toe tot een fijne crème. Koel de levercrème terug. Verdun met kalfsjus tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, peper en sherryazijn.
4. Schil de asperges en stoom ze 4 à 5 minuten in de oven op 100 °C. Snijd de korsten van het brood. Snijd het brood in stukken en draai fijn met de Parmezaanse kaas in de blender tot een fijne verse kruim. Hak de peterselie fijn en meng met de broodkruim.
5. Paneer de onderkant van de asperges met bloem, eigeel en broodkruim. Zorg voor een dikke laag zodat je een krokante bite krijgt.
6. Frituur de asperges op 180 °C. Je kan de asperges in zijn geheel frituren of alleen de onderkant. Ook zou je de asperges in zijn geheel kunnen paneren en frituren.
7. Snijd de tomaten door de helft, maak aan met olijfolie, zout, peper, knoflook en rooster in de oven op 180 °C voor 8 minuten. Brand af met een gasbrander.
8. Maak een spiegel van de kippenleversaus met daarop de gefrituurde asperges en geroosterde tomaat.

Wijntip

DUITSLAND | FRANKEN
Ursprung Silvaner
Weingut Horst Sauer
SILVANER
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen