Recepten
alle recepten

Gepofte appel met vanille ijs, vanillesaus en kruim van koekjes

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stappelshop
  • 50 gsuikershop
  • 200 mlkookroomshop
  • 100 g`oude koekjes´
  • 1 stlimoenshop
  • 0,5 stvanillestokshop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appel, haal het klokkenhuis eruit en bestrooi met suiker.
  3. Rol de appel in aluminiumfolie en gaar dit in de oven voor 30 minuten.
  4. Kook de room, suiker en vanillestokje samen tot de vanille en suiker goed opgelost is.
  5. Draai de ‘’oude/taaie koekjes’’ fijn in de blender en laat dit in een klein bakpannetje op laag vuur weer krokant worden. Blijf regelmatig roeren in de pan.
  6. Haal de appel uit het folie en leg de helft op een bord. Schep hier de broodkruim overheen.
  7. Leg er een bolletje ijs bovenop en maak het af met een tuille of krokantje naar keus.
  8. Rasp wat limoenzest door de roomsaus heen en schenk dit bij het gerecht.
  9. Maak het gerecht af met een paar blaadjes basilicum .
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen