Recepten
alle recepten

Gevulde pompoen met quinoa

Bereiding en ingrediënten

  • 1 sthokkaido pompoenshop
  • 100 gquinoashop
  • 15 grozijnenshop
  • 30 ggerookte amandelenshop
  • 30 ggekookte kastanjesshop
  • 100 mltahinishop
  • 20 mlsojasausshop
  • 50 mlwater
  • 0,25 bosjebieslookshop
  • voor de kastanje chutney
  • 200 ggekookte kastanjesshop
  • 20 gknoflook (gehakt)shop
  • 135 gsjalot (gesnipperd)shop
  • 30 grietsuikershop
  • 100 mlsherry azijnshop
  • 20 mlbalsamico azijnshop
  • 2 takjestijmshop
  • 50 mlolijfolieshop

Gevulde pompoen met quinoa

1. Verwarm een oven voor op 180 graden.

2. Snijd de bovenkant van de pompoen open. Doe dat op een manier waarbij je een klein gaatje hebt om de pompoen te kunnen uithollen en vullen.

3. Verhit een steelpan met een beetje olie en bak de knoflook en sjalot hierin aan. Voeg dan de kastanjes, suiker en tijm toe en laat dit bakken en kleuren tot het donker begint te worden.

4. Blus af met de balsamico en sherry azijn. Pureer fijn met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

5. Kook de quinoa gaar in een pan met kokend water. Giet de quinoa af zodra het gaar is, dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Spoel de quinoa koud.

6. Meng de quinoa met de amandelen, rozijnen, bieslook en kastanje chutney.

7. Vul de pompoen met de quinoa salade. Dek de pompoen af met het bovenkantje en gaar de pompoen in de over voor ongeveer 20 tot 25 minuten.

8. Meng de tahini en sojasaus tot een dik stroef papje. Voeg dan 50 ml water toe en roer goed tot het een lopend sausje is.

9. Als de pompoen gaar is , is het leuk om de pompoen aan tafel aan te snijden als groente showstuk! Verdeel de punten gevulde pompoen en schenk er tahinisaus overheen.

Chefs tip

Met pompoen kan je natuurlijk alle kanten op qua bereiding en combinaties maar een showstuk van pompoen is natuurlijk wel echt iets anders. De hokkaido pompoen is een geschikte pompoen om te vullen.

Wijntip

"Grote klasse in het glas! O.a. een prachtige aansluiting tussen de grapefruit op het bord en de bloedsinaasappel aroma's in het glas." - Bjørn Scholten

Bestel de wijn hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen