Recepten
alle recepten

Parelhoenfilet

Bereiding en ingrediënten

  • 4 stparelhoenfilet
  • Mousseline
  • 500 gaardappelen
  • 100 groomboter
  • 100 mlkookroom
  • 30 gtruffeltapenade
  • 1 stknoflookteen
  • Rode kool
  • 300 grode koolshop
  • 200 mlrode wijnshop
  • 160 groombotershop
  • 100 gbalsamico glazeshop
  • Savooie kool
  • 300 gsavooie koolshop
  • 150 groombotershop
  • 10 gkomijnshop
  • jus naar keuze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken. Breng ze aan de kook in een steelpannetje met een beetje zout.
  2. Pel de knoflook en hak het fijn.
  3. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en voeg tijdens het pureren beetje bij beetje de boter toe totdat er een egale massa ontstaat.
  4. Voeg tot slot de room, truffeltappenade en knoflook toe.
  5. Snijd de rode kool in dunne reepjes en smelt de boter in een steelpannetje.
  6. Bak de rode kool en breng op smaak met zout en peper.
  7. Blus het geheel af met de rode wijn en laat dit reduceren. Voeg dan de balsamico glaze toe.
  8. Snijd vervolgens de savooie kool in dunne reepjes.
  9. Smelt de boter in een pannetje en myoteer de komijnpoeder hierin.
  10. Voeg de savooie kool toe en stoof dit op laag vuur totdat het helemaal gaar is.
  11. Snijd de parelhoenfilet bij aan de zijkanten, zodat je een mooie filet krijgt.
  12. Bak de filet op de huid in een pan totdat deze krokant is, draai vervolgens de filet om en bak voor ongeveer 3 minuten op deze zijde. Gaar de filet nog even na in de oven indien nodig.
  13. Dresseer het gerecht op een mooi bord en maak af met een beetje jus.

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen