terug naar overzicht

Prikkel je smaakpapillen met kaas

Onze selectie (buitenlandse) topkazen

Exclusieve kazen bij Chefs van rauwmelkse geitenkaasjes van fromager Thierry Vernier, tot robuuste schapenkazen geïnjecteerd met gefermenteerde, zwarte knoflook uit La Mancha. Unieke kazen die ook ervaren kaasliefhebbers verbazen. Stel jouw ideale kaasplank samen en verwen je gasten!

Maak kennis met een selectie kazen door middel van deze heerlijke kaastafel. Op zoek naar iets anders? Er zijn ruim 100 kaassoorten toegevoegd aan ons assortiment, dus voor ieder wat wils. Chef Geneal maakte twee dips voor bij de kaastafel, een bieslook pesto en rode kool chutney. Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze in 'Chefs Table' op onze website. Benieuwd naar de andere kazen? Scan de QR-code en bekijk het assortiment online!

Crottin Cendré Val d’Authie, een rauwmelks geitenkaasje met natuurkorst geaffineerd met een dun laagje houtskool. Beter bekend als Crottin Cendré. Maar dan wel de allerbeste gemaakt door Thierry Vernier uit Regnauville in de Hauts-de-France. Zacht, delicaat en intens romig van smaak.

Cinco Lanzas Pedro Ximenez, deze Gran Reserva queso wordt gemaakt door García Baquero in de Spaanse regio Castilië-La Mancha van een blend van koemelk, geitenmelk en schapenmelk. Na de bereiding wordt de kaas geaffineerd met Pedro Ximenez verkregen uit overrijpe, zongedroogde druiven. Na een rijping van 16 maanden combineert de kaas subliem met de fruitige smaak van de zoetste sherry wijn ter wereld.

Carré d’Aurillac, een zachte witschimmelkaas van koemelk met blauwader in het zuivel. Bereid door Les Fromageries Occitanes in Toulouse, Frankrijk. Vegetarisch gestremd en pikant, romig en ziltig van smaak.

Antique Brokkelkaas, krachtig van smaak en - door een rijping van drie jaar - te herkennen aan het okerkleurige zuivel met witte eiwitkristallen. De kaas is gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk. Tijdens de rijping zet de kaas vocht af, waardoor de consistentie harder wordt en de kaas na verloop van tijd gaat brokkelen bij het snijden. Een bekroond staaltje Noord-Hollands vakmanschap.

Camembert Pierre de Seillac, de enige echte Camembert de Normandie A.O.P. van Pierre de Seillac is een zachte witschimmelkaas van rauwe melk van koeien uit Normandië. De wrongel wordt na het stremmen van de melk handmatig met een pollepel in een vorm geschept. Tijdens de rijping ontstaat er een mooie witschimmelkorst. De smaak is romig en licht pittig met nuances van hooi en paddenstoel door het gebruik van pure, rauwe melk.

Époisses petit, deze kaas van Fromagerie Berthaut is een zachte roodbacteriekaas uit de gelijknamige gemeente in de regio Bourgondië. Époisses staat bekend om de aromatische geur die de korst afgeeft door de behandeling met Marc de Bourgogne. Goed geaffineerd is de kaas smeerbaar zacht met een volle, pikante smaak. Wereldwijd een absolute favoriet onder de kaaskenners.

Bekijk alle kazen in onze webshop.

Klasse versterkt

Sherry

Deze PX Sherry heeft 12 jaar gerijpt op solora-systeem wat resulteert in een complexe wijn. De mooie stroperige structuur van deze sherry past uitstekend bij blauwaderkazen zoals de Carré d’Aurillac. Uiteraard ook perfect in combinatie met de Cinco Lanzas Pedro Ximenez! Wil je iets bijzonders serveren bij je kaasplank? Schenk deze prachtige sherry.

Bestel hem hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen