terug naar overzicht

Verrassend en veelzijdig pompoen

Pompoen brengt op koude en natte herfstdagen een warme gloed in onze keukens. Deze robuuste groente is beschikbaar in verschillende soorten en smaken, en biedt talloze mogelijkheden om creatief mee aan de slag te gaan! 

Chef Geneal

Pompoen brengt levendige kleuren in je gerechten en heeft een kenmerkende zoete en nootachtige smaak. Elk type pompoen heeft zijn eigen karakter en culinair potentieel. Verwerk pompoen in soepen en stoofschotels, of geroosterd in plakjes voor in een heerlijke herfstsalade. Daarnaast is pompoen een uitstekende vleesvervanger. Kortom een gezonde en voedzame keuze waar je alle kanten mee op kunt!

"Pompoen is een van mijn lievelingsgroentes. Prachtig van kleur, onderscheidend van smaak én veelzijdig!" - Chef Geneal

Vegetarische pompoenrisotto

Vegetarische pompoenrisotto

Je hebt vast wel eens eerder pompoenrisotto gegeten, maar deze is toch net even iets anders! Het is namelijk een risotto zonder rijst. De zacht gegaarde pompoen en de frisse smaak van gebrande grapefruit in combinatie met de dragon/hazelnootpesto zorgen voor een verrassende smaakcombinatie. Wil je je gasten toch een stukje vlees serveren? Eendenborst is fantastisch bij dit gerecht! 

Bekijk het recept met bijpassende wijn hier.

Gevulde pompoen met quinoa

Gevulde pompoen met quinoa

Maak een herfst showstuk door de pompoen in zijn geheel te gebruiken. De hokkaido pompoen is daar zeer geschikt voor. Vul hem met quinoa, rozijnen, gerookte amandelen, kastanjes en maak af met tahini saus. Succes gegarandeerd! 

Bekijk het recept met bijpassende wijn hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen