terug naar overzicht

Nieuwe inspiratie voor je cocktailkaart!

Het terrasseizoen van 2023 is weer van start gegaan. Hoogtijd om je cocktailkaart een upgrade te geven. Van snelle, eenvoudige en kleurrijke cocktails tot verrassende specials die je gasten doen verbazen. The Flavour Selection heeft de nieuwste cocktailtrends op een rijtje gezet. Bekijk het hier. 

Dé trends van dit moment

Spritz

Spritz is populairder dan ooit! Het drankje is eenvoudig te bereiden en lekker verfrissend tijdens de zomerse dagen. Kies voor een citrusachtige, kruidige spritz met limoncello en mousserende wijn. Top af met soda water en een blaadje basilicum. Voor een fruitige, zoet, zure spritz kies je voor een Licor 43 met bruisend water en schijfjes citroen en sinaasappel. 

Tiki Vibes

Laat je gasten zich wanen in een tropisch paradijs met Tiki cocktails. Serveer deze cocktail in een typisch Tiki glas. Hét ingrediënt wat niet mag ontbreken in deze tropische cocktail is natuurlijk pisang. Voeg bij de pisang een spiced rum, suikerwater en citroen-/ ananassap toe en je gasten bevinden zich in een nieuwe wereld.

Easy

Jägermeister alleen in de winter? Écht niet! Een kruidige Jäger op een zonnig terras kan zeker. De Jägermeister mule is een cocktail gemaakt van Jägermeister, Thomas Henry ginger beer en limoensap. Superlekker, verrassend én binnen no time klaar.

Klassiekers met een twist

De welbekende klassiekers als ESMA (espresso martini), Pornstar Martini en Mojito zijn niet meer weg te denken. Steek deze klassiekers eens in een nieuw jasje. Wat denk je van een Mojito met mango? Gebruik hiervoor de ingrediënten van de welbekende Mojito en voeg hier een scheut mango siroop aan toe. Een smaakvolle twist. 

No & low

Alcoholvrije cocktails zijn onmisbaar op de cocktailkaart. Maak bijvoorbeeld gebruik van Damrak 0.0 Virgin en laat al je gasten genieten van jouw meest bijzondere creaties. 

Frozen cocktails

Bereid binnen een handomdraai de lekkerste en meest verkoelende slush cocktails. Maak zelf de slush of bestel een kant-en-klare Pina Colada puree via onze webshop. Met deze slush cocktails zorg jij deze zomer voor verkoeling op het terras. 

Klik hier en bekijk alle ingrediënten. 

Meer inspiratie?

Bekijk hier meer zomerse recepten én inspiraties voor frisse en smaakvolle cocktails. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen